Неделен туризъм из района на Нови Искър.

Районът е богат на паметници на култирата. Освен това са близо до София и са идеални за неделен пикник и еднодневна екскурзия с приятели или семейство.

Живея в квартал на София,който е близо до Нови Искър, с приятелите ми обичаме да пътуваме и да се разхождаме,но понеже сме бедни студенти избираме по-близки дестинации.

Обиколката ни започна първо с екопътеката в село Лукорско. Намира се на около 15км от центъра на София. През селото минават три рекички,които почти пресъхват през лятото.На 2 часа път от Лукорско е връх Драгунът (1110 m).

1860699
пътеката е равна и през лятото е приятно да се разхождаш
11996984_749128288531168_1917090677_n
Прияно място за пикник след разходка.

След село Лукорско посетихме село Войнеговци. На 3-4 км е от Лукорско. В самото село няма много неща за разглеждане,най-интересното от тях е старата църква е центъра на селото,която така и не посетихме. Това,което може да се прави в района е разжодка в гората над селото. Не съм вървяла навътре в гората,защото няма маркировка,а не съм добра в горското ориентиране.

Аткракция също е и кръста над село Войнеговци. Чесно казано нямам представя каква му е историята на въпросния кръст,но е много приятно място за отдих и барбекю.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Кръста през деня

Вечер обаче е по-красиво,защото кръста е осветен на високо е и има гледка към София. Не е гледка като от Копитото например,ама пак става. Имам и много приятни лични спомени от там.

Няколко снимки на кръста вечер и гледката,която не успях да снимам хубаво и попринцип изглежда по-добре.

Обиколката ни продължава с езерото в село Негован,което пак е близо в района.Няма какво толкова да кажа за него,просто езеро.

Това са само малка част от забележителностите,които ги има в района,които обаче все още не съм посетила,но скоро се надявам да се случи.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s